Perníčková inspirace

Autorkou fotografíí svých perníčku je Anna Adien

 

Perníčky od Anna Adien:

  1. 42 dkg hladké mouky,
  2. 18 dkg cukru,
  3. 10 dkg másla,
  4. 2 lžíce medu,
  5. 2 cela vejce,
  6. kakao asi dvě lžíce,
  7. koření do perníku.
  8. trochu skořice mleté a nezapomenout sodu jedlou zarovnaná polévková lžíce,

vyvalíme na 0.5 cm plát a vykrajujeme..po vytažení potírám rozšlehaným vejcem,peču na pečícím papíře..jsou moc dobré,ale nejsou to tzv. měkké perníčky

 


 

Dobrý, měkký perník:

50 dkg hladké mouky
25 dkg moučkového cukru
10 dkg medu /roztopený/
2 vejce
1 lžička rumu
1 lžička jedlé sody
3 lžičky perníkového mletého koření – badyán, skořice, hřebíček, anýz, fenykl

Vše se zpracuje v těsto /těsto je velmi tuhé, jde to těžko, ale jde to/, vyválíme na 0,5 cm silný plát. Vykrajujeme tvary a pečeme ve vyhřáté troubě na 250 stupňů. Za horka ještě potřeme rozšlehaným vejcem.

 

 

 

Měkkounké žitné perníčky

360 g mouky Jizerka
180 g cukru moučka
50 g tuku na pečení
3 vejce
2 lžičky mleté skořice
2 lžíce medu
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva

postup:ručně na vále zpracujeme a necháme 24 hodin v lednici odležet,nejlépe zabalené ve folii.po vytažení z lednice rozvalíme na potřebnou tloušťku a vykrájené tvary dále pečeme na pečícím papíře při teplotě 175 stupňů celsia. ještě horké potřeme rozšlehaným vejcem.Perníčky se pak krásně lesknou.

Autor: happy.lenulka (Lenka Špaček)

Zdroj: www.toprecepty.cz

Inspirace na perníčky, které chutnají a krásně vám provoní vaši domácnost. 

Sdílet tuto pravdu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on skype
Share on whatsapp
Share on print

Reklama

Sledujte na Facebooku

Vaše komentáře

Reklama