MEDITACE STROM

 a my začínáme cítit pochmurno i uvnitř nás a projevuje se to takovou jako by únavou a vláčností. Chybí nám dravost a radost že života a mě napadla meditace, která by nám mohla pomoct energii získat zpět.

Při této meditaci si budeme představovat sebe jako strom, buď z obrázku, nebo nějaký náš oblíbený strom a nebo taky můžeme použít ČAKROVÝ STROM, který jsem nakreslila jako rezonátor. Pokud si budeme představovat čakrový strom budeme zrovna i harmonizovat své čakry a klidně si tento čakrový strom vytiskněte a vložte pod postel, polštář nebo matraci.

Při meditaci si zvolte své tempo, které vám bude vyhovovat na to, abyste si vychutnali toky energií – není časově omezená. Provádějte ji doma, klidně v přírodě, kde nemusíte zavírat oči, ale můžete se dívat na živý strom před vámi a stát se jim a nebo se dívat na čakrový strom….máte volnost ve své inspiraci, jak tuto meditaci provést….

Strom

náhled obrázku

Na meditaci si uděláme klid, tak abychom se mohli soustředit….můžeme si tlumeně pustit příjemnou hudbu, kterou si podle svého uvážení vybereme. Meditovat můžeme v poloze, na kterou jsme zvyklí. Třikrát se zhluboka nadechneme do břicha a vydechneme….nádech i výdech provedeme pomalu a s co největší hloubkou jak nádechu tak výdechu……uvolníme svaly od konečků prstů na nohou až po kořínky vlasů. Zpomalíme dech a dýcháme v rytmu, který je pro nás přirozený a příjemný.

Po uvolnění si začneme vizualizovat sami sebe jako strom…..naše nohy jsou od kolen kořeny, které jsou pevně vrostlé do země a naše prsty se rozvětvují v další pevné kořeny….od kolen po hrudník je náš kmen….a od hrudníku výše se rozvětvujeme, košatíme….(pokud si představujeme čakrový strom, pak zvolna necháme podle obrázku přecházet jednu barvu v druhou, tak jak je to na rezonátoru)….. cítíme jak naše kořeny jsou silné a pevně drží v zemi, kmen je mohutný a zdravý, větvě jsou silné a tvoří naši korunu. Chvíli si dopřejeme k tomu abych se stali stromem a pomalu začneme ….. požádáme matičku zemi, aby nám umožnila čerpat její živiny v podobě pozitivní energie….a začneme do sebe od kořenů až do konce větví tyto živiny, tuto energii vtahovat….rozvádíme ji pomalu a vnímáme ve svém těle tyto toky a proudy pozitivních energií. Když máme tuto energii rozvedenou po všech větvích od kořenů přes kmen….požádáme universum o příjem pozitivní energie….a začneme z univerza pomalu od konečků větviček až do konců kořenů čerpat tuto pozitivní energii. Když se dostaneme s energií až ke křenům, začneme si uvědomovat, jak se energie od matičky země a univerza vzájemně propojují a jak jste propojeni i vy s vesmírem a se zemí…. Toky těchto energií v sobě necháváme plynule, pomalu  protékat …. Tyto dvě energie námi protečou jen toliko, kolik je potřeba pro naši regeneraci a dostaneme potřebný přísun obou energií.…. Postupně budou proudy energií slábnout a my si začneme vychutnávat svou pozici stromu….vnímáme ve své koruně vítr, který si pohrává s větvemi a lístky, prociťujeme  pocit síly, zdatnosti   kmene a kořenů, do kterých se opírá vítr a my se ani nehneme…….jen tam tak stojíme a slastně šumíme….nikam nespěcháme, jen tam stojíme a pozorujeme dění kolem sebe.

Pomalu začneme od  koruny stromu, přes kmen a kořeny proměňovat své stromové tělo ve své opravdové fyzické …..cítíme se odpočati a plní energie…

Ještě než celou meditaci ukončíme tím, že se zvedneme……poděkujeme jak matičce zemi, tak univerzu za energii, kterou nám poskytli.

Přeji vám příjemnou meditaci a krásný prožitek a dočerpaní potřebné síly…..

S láskou pro vás napsala …..vaše Zrzka

10.1.2011

Slunečních paprsků je poskrovnu a zima v plném proudu. Dokud byl ještě sníh, tak se zdálo, že i toho sluníčka je docela dostatek, ale teď když snížek slezl, tak je tak nějak pochmurno

Sdílet tuto pravdu

Reklama

Sledujte na Facebooku

Vaše komentáře

Reklama