JSEM ALKOHOLIK

Někdy piju téměř denně (láhev vína), někdy jednou za týden, někdy jednou za 14 dní. Někdy to přeženu natolik, že mám okno. A taky se mi stane, že to přeženu natolik, že utíkám, vyvedu nějakou blbost, brečím…. To si většinou moc nepamatuju. Velmi se za to stydím, nějak ten alkohol nezvládám. Jinak jsem si myslím na dobré duchovní cestě, dost věcí jsem si vyřešila…. ale ten chlast stále vyzmizíkovat nedokážu. Prošla jsem si různýma závislostma (naštěstí ne drogy), týden nekouřím, pomohl mi s tím jeden léčitel. Ještě za ním chci zajít ohledně toho chlastu. Ale moc by mě zajímal tvůj názor. Chci se toho opravdu zbavit, ale nevím jak. Alkohol mi dodává    sebedůvěru, kterou mám hodně nízkou. Nikdy nepiju v práci, vždy až večer. Měla bych mít odstrašující příklady v rodině. Máma, táta, strýc… všichni jsou alkoholici a já jím být nechci. Zkus mi prosím poradit.

A mimochodem dnes  dělám podruhé očistu jater, kterou jsi nedávno prezentovala na FB.

 

Přeji Ti krásný a pohodový den.

S pozdravem

Tvoje věrná čtenářka Iva

17.9.2011

Ahojíček Ivulko,

Já ti pro začátek tleskám…už ta první věta, kterou jsi začala svůj e-mail… je velký krok … protože málo který alkoholik to dokáže o sobě říct a připustí si tuto skutečnost. Ty jsi uvědomělá a navíc jsi svůj problém pojmenovala.

Ivko, závislost ať už se jedná o jakoukoliv…je propast… ty jsi ještě do ni nespadla… jen ti do ní kloužou už nohy…ale máš snahu se z toho vyškrabat. Znám pár lidí, kteří dokázali seknout s chlastem, drogama, kouřením …. A já před nimi smekám a věřím, že budu moct smeknout i před tebou. Úspěch pro zdárné seknutí se závislostí závisí na motivaci… a největší hodnotnou motivací by mělo být uvědomění si sebe sama…své hodnoty… tedy začít si vážit sebe samé a začít se mít opravdově ráda. A to je u tebe problém, jak mi píšeš…. Na stránkách je toho už napsáno docela dost o sebelásce…. Tak se nebudu opakovat.

Už vím, proč jsem ti neodepsala dřív…nejdřív měl jít na stránky článek O PRAVDĚ – JAK SI NAPROGRAMOVAT TĚLO. To by pro tebe mohlo být inspirující… a taky to s tou flaškou o které se v článku zmiňuju. Píšeš, že piješ až večer…. Vymyj si pořádně nějakou hezkou flašku, nazdob si ji… a klidně si ji popiš… SVOBODA, ZDRAVÍ, LÁSKA, SEBELÁSKA, DŮVĚRA V SEBE atd…. (závislý člověk na něčem…je toho něčeho otrok…proto jsem jako první slovo zvolila svoboda)… klidně si do té flašky vhoď i nějaký kamínek nejlépe křišťál…. Ráno ji naplň vodou a dej ji do lednice hezky vychladit a pak ji večer otevři a popíjej tuto vodu místo vína :o).

Ivule… ta závislost nevznikla jen tak… zapíjela jsi své problémy, které jsi nechtěla vidět, ale přitom když jsi se hodila do stavu vláčné opilosti, tak to všechno vyplavalo napovrch a ty jsi se konečně vyřádila a nebo vybulila. I tak se mohou problémy řešit…ale jen chvilku.. ne moc dlouho…. Pak se stane přesně to, co se ti stalo.

Určitě bych prubla i toho léčitele, který ti pomohl s cigárama…. A co ti ještě můžu doporučit je to… aby sis našla nějakou zálibu.. já nevím…třeba nějakou knížku si přečti po večerech, nebo pusti muziku co máš ráda, nebo něco tvoř…třeba ráda kreslíš, nebo pleteš, nebo… zkrátka něco co tě bude bavit. Je třeba zaměstnat makovičku něčím jiným, než myšlenkou na chlast. U toho čtení si můžeš popíjet tu svou vodičku z pomalované flaštičky :o)…

Pokud chceš svým játrům ještě pomoct v očistě…tak nejlepší bylinkou na očistu jater je OSTROPESTŘEC… tinktura není drahá a její užití je jednoduché…tady je odkaz na ty KAPIČKY.

Ivko, možná jsi ode mě očekávala jinou odpověď….je toho sice ještě hodně co všechno bych ti k tomu mohla napsat….ale líp by se mi s tebou o tom problému spíš mluvilo než psalo…. Ale co jsem napsala, si myslím, a vnímám, že je pro tebe dostačující….protože bych stejně psala jen to, co sama víš….

Měj se a směj se… a Miluj svůj život i sebe (no vida…další indície…jestli jsi nečetla knížku MILUJ SVŮJ ŽIVOT….tak si ji kup a nebo půjč…a čti)

…nebojuj s chlastem…snaž se ho pochopit…pochopit svou závislost a sebe… že chceš aby chlast nebyl tvým životním pilířem.

S láskou tvá Zrzka…. Která ti drží palůšky a fandí ti

22.9.2011

 

 

Vaše komentáře

Reklama