Jak jednoduše vyčistit pečící troubu

 

 Na vyčištění trouby budeme potřebovat: 

 

⇒ 1/4 poháru prášek do pečiva

⇒ 250 ml amoniak (vodný roztok – Čpavek)

⇒ 1 l teplá voda

⇒ 2 teplu odolné misky (nejlépe zapékací mísy)

 

 

 

 

POSTUP:

Čištění skla na troubě:

Prášek do pečiva přimícháme do teplé vody (konzistence = zakysaná smetana) a počkáme, dokud se rozpustí. Když se prášek do pečiva rozpustil, vodu naneseme na znečištěná místa a necháme půl hodiny působit. Po půl hodině opatrně setřeme vodu bavlněným ubrouskem nebo houbičkou na nádobí.

 

Čištění vnitřních oblastí trouby:

Tento postup na čištění trouby je nejlepší udělat večer, aby ste ráno mohli troubu umýt. Doba působení je celá noc.

Troubu předehřejeme na 150 stupňů. 1 l horké vody nalijeme do jedné zapékací mísy, amoniak do druhé zapékací mísy (nebo do jiné misky, která snese teplotu 150 stupňů). Obě misky dáme do trouby (vodu dolů a amoniak do středu trouby) a troubu vypneme a zavřeme. Necháme působit celou noc a ráno troubu pořádně vyčistíme. Nečistoty idu snadnější dolů a trouba se bude krásně lesknout.

 

!!! Nezapomínejte však v kuchyni větrat, aby ste se nenadýchali čpavkových výparů. Je to velmi důležité! Místo amoniaku můžete použít i jedlou sodu, jde to však o něco těžší, ale je to také účinné. !!!

 

Převzaté ze stránek  http://www.nejrecept.cz/

Ještě nemám vyzkoušeno, ale pustím se do toho, protože moje trouba to potřebuje....a až to vyzkouším, tak se s vámi ráda o své zkušenosti podělím....věřím, že i vy napíšete své zkušenosti.

Sdílet tuto pravdu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on skype
Share on whatsapp
Share on print

Reklama

Sledujte na Facebooku

Vaše komentáře

Reklama