Sponzorované odkazy

Cítíte se unavení, ale nechcete se nalévat kyselou kávou, či energetickými drinky? Pak je tento recept přímo pro vás.

Med zvyšuje populace probiotických bakterií ve střevech, čímž zvyšuje obranyschopnost organismu, zlepší trávení, snížuje cholesterol a působí jako prevence proti rakovině střeva. V kombinaci s citrónem působí jako skvělé antiseptikum a působí tak proti nechtěným bakteriím. Zázvor též působí antibakteriálně, navíc má analgetické a antipyretické účinky. Jeho hlavní složka gingerol zrychluje metabolismus a působí podobně jako kapsaicin.

Více o medu zde.

 

Ingrediencie

  • 300 – 350 g čerstvého zázvoru
  • 1 citrón
  • 150 – 200 g medu

 

Poznámky

Užíváme 1 lžičku denně. Ideálně hned ráno při snídani. Nedoporučujeme dávat do horkého čaje, či ovesné kaše, abyste „nespálili“ živiny. Přidejte do teplých nápojů a pokrmů, či jezte samotné.

Skladujeme v uzavíratelné nádobě na tmavém místě.


Postup

 

Krok 1
Zázvor očistíme a nakrájíme na kousky, které se budou lépe strouhat, mixovat, či mlít.

1909975_45728nothumb500

Krok 2
Citrón oloupeme a případně vypeckujeme.

1909979_40367nothumb500

Krok 3
Nyní potřebujeme ze zázvoru i citronu dostat co nejvíce šťávy. Ideální je oboje prohnat mlýnkem.

1909981_46430nothumb500

Krok 4
Do směsi přidáme tekutý med a dobře promícháme.

1909982_42806nothumb500

Krok 5

Skladujeme v uzavíratelné nádobě na tmavém místě.

1909973_55153nothumb500

Zdroj: diets.ru

Převzaté ze stránek http://carujeme.cz/


Sponzorované odkazy


načítá se...