Sponzorované odkazy

Tento mailík mi přišel už několikrát a když se nad ním zamyslím, tak to cosi do sebe má. 

Je pravdou to, že ve svých článcích a nebo když vám odepisuji na vaše dotazy a bebíčka vás často nabádám k tomu, abyste poslouchali hlas svého srdce, intuici a co vám tělo říká :o). To co pro jednoho může být prospěšné, pro druhého může být opakem. Já osobně mám problém s pitím hektolitrů vody za den….neznásilňuji se a tak piju podle svých denních  potřeb… podle potřeb svého těla, které se snažím poslouchat. Nevyčítám si, když někdy dělám něco jinak, než je psáno v moudrých brožurách…zkrátka… zkouším a pokud mi to  nevyhovuje, pokud to nevyhovuje mému tělu…tak se na to zkrátka vyprdnu a dělám si to opět podle sebe.Tento článek mě tak nějak ujistil, že opět dělám dobře, když do sebe nehrnu vodu násilím…jen proto, že se to má….

Mějte se a smějte se a děkuji za tento e-mail, který dnes uveřejňuji i pro vás….

poslouchejte co vám říká vaše tělo. S láskou…vaše Zrzka

13.9.2012

 

 

Dnes a denně se můžeme dočíst, že je třeba pít nealkoholické nápoje v množství nejméně 2 a více litrů za den. Čím více, tím údajně lépe.

Již od konce 70. let minulého století je ale v lékařských kruzích dobře známým faktem, že lidské ledviny jsou ze své podstaty „projektovány“ na cca 35 000 litrů přijaté tekutiny.  Průměrně to tedy vychází na 1,36 litru tekutin denně. Cokoliv nad toto množství znamená zkrácení jejich životnosti.

 

Není třeba hlubokých lékařských znalostí, aby nám to bylo jasné – člověk od prvopočátků své existence neměl neustále k dispozici hrnek s čajem na stole či sladkou limonádu v lednici. Pil, když měl příležitost. Tak se vyvinulo i jeho vodní hospodářství. V posledních dekádách však lidstvo své ledviny soustavně přetěžuje, a tak jsme svědky rostoucího počtu obyvatel planety, kteří v pozdním věku řeší problém selhání tohoto životně důležitého orgánu.

Ještě děsivější je však zamyšlení nad tím, proč nám nejsou tyto podstatné informace dostupné.  Nápojový průmysl je obrovský byznys. Denně jsou vypity tisíce hektolitrů slazených a přeslazených limonád, které jsou prodávány i s 300%ní marží.  Pro velké štiky tohoto odvětví není žádný problém zaplatit si studie o prospěšnosti konzumace nápojů, naopak o riziku zubního kazu zarytě mlčí. Stejně tak se pod pokličkou udržuje informace o rizicích nadměrného pití.

Nebuďme tedy jen stádem ovcí, které si nechá diktovat co pít a v jakém množství. Pijme tak, jak nám to příroda říká již po tisíce let.

Šiřte prosím tuto informaci dále, třeba ostatním,  přečtení těchto řádků konečně otevře oči!!!!!

 

Zdroj: e-mail


Sponzorované odkazy


načítá se...